INSPIRATIE

Klei gaat nooit vervelen er valt zo veel te ontdekken! Graag werk ik in thema’s en met verschillende technieken, ik onderzoek, ervaar en weet dat ik ook voorkeuren heb in mijn manier van werken. Het liefst werk ik met simpele bewerkingen daarbij gebruikmakend van texturen en het decoreren met gebruikmaking van engobes.  Ik hou van zachte en vooral natuurlijke kleuren en deze kenmerken ook mijn werk!

Mijn inspiratie vind ik dan ook voornamelijk in de natuur, tijdens het zeilen op het Wad, de Friese wateren, IJsselmeer en de zee. Maar ook wandelend in bos en duin en langs het strand. Mijn hart ligt bij het maken van ronde en vooral organische vormen, vaak zijn deze figuratief.

Ook stooktechnieken hebben mijn bijzondere interesse, prachtig om te zien wat vuur, rook maar eigenlijk alle elementen dus ook lucht en water te samen met de aarde (klei) te weeg brengen door ze met elkaar in aanraking te brengen. Echt geweldig. Afgelopen zomer heb ik ontdekt dat er nog veel meer mogelijk is door bij een kapselbrand ook effecten te bereiken met roest, zout, sinaasappelschillen en ga zo maar door. En dat ga ik ook doen…lekker verder met dit geweldige materiaal wat de aarde geeft. Graag neem ik jullie mee in mijn reis en mijn ontdekkingen met dit veelzijdige materiaal.

Buitenlandse inspiratie
Kreta

In 2012 liep ik tijdens een vakantie op het mooie Griekse eiland Kreta langs de zee, hier vindt ik mijn eerste stukje drijfhout. Het ziet er prachtig geslepen door de zee, wit uitgeslagen door het zout en de zon…..hier kan ik wat mee! Al mijmerend ben ik thuisgekomen en ermee aan de slag gegaan.

Intuïtief ontdekte ik dat dit stukje gevormd door de  natuur een richting bepaald en zo ontstond er nieuw werk. Ook een zaaddoos of een schelp kan aan de grondslag liggen van een nieuwe creatie. Een aantal fantasiefiguren zagen al het levenslicht en dit project is nog zeker niet afgerond!

 
 
Ghana

In juli 2017 hebben wij het prachtige Ghana bezocht. In het noorden hebben we het SWOPA project in Sirugu bezocht en enkele workshops gevolgd.

Wat een prachtige inspiratiebron, de eenvoudige bewerkingen/decoraties van de handgemaakte potten. Helemaal onder de indruk zal ik hier de komende tijd mee aan het werk gaan. Ook de mooie mensen,lemen huizen en Afrikaanse maskers maakten een onuitwisbare herinnering die zeker in mijn werk terug te vinden zullen zijn.

© 2017 by CERAMIND. Rosa Pennings

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Vimeo - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Google+ - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now